Laatste nieuwsbrief

Wilt u de pdf versie van de laatste nieuwsbrief met alle foto’s? Kijk dan bij archief

Nieuwsbrief OBS WERELDWIJS 18

5 juli schooljaar 2023-2024

Volg ons op : https://www.instagram.com/wereldwijs__amsterdam/

https://www.linkedin.com/company/primary-school-obs-wereldwijs/

Belangrijke data: (kijk ook op de website bij de activiteitenkalender, https://www.obs-wereldwijs.nl/activiteitenkalender/

als u op het item gaat staan en klikt, krijgt u vaak meer informatie over de activiteit

Vanaf heden Stukje schrijven in het portfolio van uw kind
8 juli Parro bericht met bekendmaking formatie: welke juf of meester krijgt uw kind komend schooljaar
9 en 11 juli* portfoliogesprekken
12 juli Nieuwsbrief 18
16 juli Wenmiddag: kennismaken met de nieuwe juf of meester
18 juli Eindmusical groep 8
19 juli Leerlingen om 12.00 vrij. Uitzwaaien bij hoofdingang Wereldwijs 1

* Soms wordt er afgeweken van deze data. U krijgt daar bericht over van de leerkracht(en) van uw kind

Maria is gehuldigd tot erfgoeddrager!

In de groepen 7 hebben wij tijdens het thema helden en heldinnen het project: koloniale sporen in mijn buurt gedaan. Alle kinderen hebben een oudere geïnterviewd met een afkomst uit de oost of de west (Indonesië en Suriname).

Maria is afgelopen dinsdag gehuldigd als erfgoeddrager. Zij heeft beloofd dat zij het verhaal van Marcel la Rose zal blijven delen. Zij gaat het verhaal vertellen op evenementen bij Keti Koti of andere feestdagen.

Afgelopen maandag bij het zomerfeest op Wereldwijs heeft zij dit voor het eerst bij ons op school gedaan bij het Keti Koti helden- talentenpodium.

 Nieuwe MR leden stellen zich voor!

Komend schooljaar gaat de MR van start met een aantal nieuwe leden.

Lisa Niessen en Marijke Koreneef blijven namens het personeel en Pricilla Liong A Kong namens de ouders nog een jaar zitting hebben in de MR.

De nieuwe leden stellen zich hierbij aan u voor:

Maaike Grobben:

Mijn naam is Maaike Grobben. Na al een aantal jaren voor Zonova te hebben gewerkt, ben ik sinds februari dit jaar werkzaam als intern begeleider en leerkracht van groep 8C op Wereldwijs. Vanaf volgend jaar neem ik namens het team van Wereldwijs plaats in de MR. Mochten er zaken zijn binnen de school die u graag besproken zou willen hebben, kunt u me altijd even aanspreken of een mailtje sturen!

Joppe de Ree:

Beste ouders, verzorgers en anderen,

Ik ben Joppe de Ree, vader van Ella uit groep 4, Marius uit groep 1 en Marly, die volgend jaar bij ons op school komt. Ik heb me kort geledenbeschikbaar gesteld als ouderlid van de medezeggenschapsraad (MR) en tot mijn plezier kon ik direct beginnen! Ik kijk ernaar uit om de komende tijd mee te denken en mee te praten over het beleid op school.

Ik zit in de MR in de eerste plaats als vader, die het beste wil voor zijn eigen kinderen en voor alle andere kinderen op school. Ik ben altijd beschikbaar als aanspreekpunt voor ouders/verzorgers die hun ideeën of meningen willen delen.

Maar ik ben naast bijna acht jaar vader ook alweer 10 jaar onderzoeker van het Nederlandse onderwijssysteem. Met collega’s van de Universiteit van Amsterdam bestudeer ik de opbrengsten van rekenprogramma’s in het basis- en voortgezet onderwijs. Verder werk ik met de Inspectie van het Onderwijs aan onderzoek naar hun eigen
effectiviteit. En zo zijn er nog een aantal onderwerpen waar ik me druk om maak. Het zou leuk zijn als deze ervaringen van nut zouden blijken te zijn voor de MR. We zullen zien!

Dutcha Smith:

Odi Odi ouders en verzorgers,

Na een aantal jaren in de OR te hebben gezocht naar de verbinding tussen ouders , MR en de school zal ik mij nu vanuit de MR inzetten om die verbinding te verbeteren.  Wij ouders zijn een cruciale schakel om het aanbod van educatie en de wijze daarvan adequaat af te stemmen op de behoeften van de onze kinderen.  Het is belangrijk om de stem van de ouders door te laten klinken en ik streef daarin bij te dragen door  de communicatie tussen ouders kind en school te optimaliseren. Met erkenning, waardering, respect en begrip voor elkaar en door samen te werken om zo de bloei van de potentie in onze kinderen te ontsteken.

Als mama van 3 kinderen hier op school in  de onder-, midden- en bovenbouw draag ik ook graag bij aan de ontsteking van het verder bloeien van de potentie van Wereldwijs. Ik verwacht dat de visie die ik in de 10 jaren van mijn carrière in het (aanvullend) onderwijs heb gevormd daarbij zal helpen.  Ik hoop ouders/verzorgers en team vaker te spreken over wat goed en lekker op rolletjes verloopt maar vooral ook waar er nog winst te behalen valt.

Met educatieve groet,

Dutch@ Smith

Bedankt!

We willen de vertrekkende leden: Rita Boekenoogen ( personeel), Emma Manhoef en Goedele van Straten (ouders) bedanken voor hun inzet!

 Klankbordgroep

Momenteel is ook een klankbordgroep in oprichting die vanaf volgend schooljaar geraadpleegd kan worden voor meningen en ondersteunende taken uitvoert in samenwerking met de OR en de MR. Het is de bedoeling dat deze klankbordgroep bestaat uit ouders en een aantal leerkrachten. Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan deze klankbordgroep of meer informatie hierover willen, kunt u contact opnemen via de mail van de MR, mailadres: mr@obs-wereldwijs.nl.

Terugblik Zomerfeest en Keti Koti

De afgelopen weken werkten we in alle groepen aan het thema helden en heldinnen.
We leerden wanneer je zelf een held kunt zijn en we leerden over heel veel helden – klein en groot, vergeten, bekend of net gerehabiliteerd.
Zo kwamen we heel veel te weten over onze gedeelde geschiedenis. Door onderzoek te doen en er veel over te lezen en er over te praten. We gingen op bezoek bij the Black Archives en het Wereldmuseum. We zagen de voorstelling Sjako de meesterdief (held of dief?) Het project koloniale sporen in de buurt was een prachtig project in onze jaarlaag 7.
En op 1 juli stonden we stil om te herdenken wat een leed is aangedaan, dat de slavernij is afgeschaft en vierden we de vrijheid.
We openden de dag met ons Wereldwijslied, Akwasi sprak ons toe, zong zijn nieuw lied: “bedankt voor je menig” en we zongen het Mansipasi lied onder begeleiding van leerlingen die de djembees bespeelden.
In de ochtend waren er in alle groepen workshops waar geknutseld en gekookt werd voor het zomerfeest tussen 12.30-14.00 waar iedereen welkom was om het versierde feestterrein te bezoeken.
Op het Keti Koti podium waren presentaties over wat we geleerd hadden, afgewisseld met onze eigen helden die optraden, muziek maakten en dansten. Er waren workshops djembe en capoeira , je kon judoles krijgen van judohelden, schaken, geschminkt worden, je nagels laten doen, een heldenmedaille krijgen, armbandjes en rozen kopen en nog veel meer prachtigs!!!
Wat was het een geweldige middag!
De opbrengst van het zomerfeest gaat naar het Leerorkest Aruba, dat daar net is opgestart.

Kick off 20 september
De opbrengst wordt bekend gemaakt op de Kick off party, op 20 september van 17.00-19.30 waar we het het nieuwe schooljaar feestelijk inluiden met alle ouders en leerlingen.

Verkeersveiligheid

Helaas hebben wij in de afgelopen weken weer moeten constateren dat de verkeerssituatie rond school opnieuw voor onveilige situaties zorgt.

Wij willen u daarom dringend verzoeken bij het brengen en ophalen van uw kind met de auto, geduld met elkaar te hebben en bovenal de verkeersregels in acht te nemen.

Wij willen graag dat iedereen ongedeerd de zomervakantie tegemoet kan gaan.

Traktatiebeleid

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij gevraagd om uw mening te geven over het traktatiebeleid op Wereldwijs. Wij hebben 164 reacties ontvangen, hartelijk dank hiervoor!

De uitkomst laat zien dat de verschillende opties redelijk evenredig zijn verdeeld. Enerzijds zien we dat met de voorkeur voor optie 1 en optie 2 een meerderheid (64%) is voor een wijziging van het huidige traktatiebeleid, waarbij er een lichte voorkeur is voor de optie ‘geen traktatie, wel feest!’  Aan de andere kant zie wij dat door te stemmen op optie 2 of optie 3 er ook veel ouders zijn die wel een voorkeur voor het vieren van een verjaardag met trakteren hebben.

Met deze uitslag denken wij dus dat Feest (met een echt gezonde traktatie of cadeau voor de hele klas) de juiste manier om verjaardagen te gaan vieren. De verjaardag van de leerling wordt uitgebreid gevierd in de klas. Iedere leerkracht doet dit op zijn eigen manier; de digitale taart versieren, zingen, polonaise, film kijken. Er wordt in ieder geval van elke verjaardag een feestje gemaakt.

Als de leerling wilt trakteren, moet deze traktatie wel gezond zijn. Dit houdt in dat de traktaties uit groenten en/of fruit bestaat. Denk aan een fruitspies of een lekker stuk watermeloen. In plaats van een traktatie is een duurzaam cadeau voor de hele klas ook welkom, bijvoorbeeld een pak speelkaarten of een zakje knikkers

Start na de zomervakantie!

Fusie Zonova met Swazoom

Gisteren is de officiële handtekening gezet voor de fusie: Zonova en Swazoom gaan samen verder!

U kunt er meer over lezen in de aparte brief voor ouders die bij deze nieuwsbrief is gedeeld.

SKAI Kinderfestival

Geef een reactie